Vedic Art

 

Vedic Art is voor iedereen.

Vedic Art is gebaseerd op de Vedische filosofie en vertrekt vanuit de gedachte dat we vanaf onze geboorte reeds over een grote creatieve kracht en wijsheid beschikken.

De Oude leer van de Vedas maakt duidelijk dat alle kennis die je nodig hebt om te creëren, zowel op canvas, als in je leven, reeds in jou aanwezig is. Schilderen is een belangrijk instrument om jouw innerlijke hulpbronnen te activeren. Terwijl je schilderij groeit en jij zelf ook evolueert, wordt zichtbaar wat jij nodig hebt. Je ervaart eenheid tussen jezelf en je werk.

Tijdens de cursussen is er steeds ruimte voor individuele begeleiding.

Je hebt geen artistieke of creatieve ervaring nodig om deel te nemen.

 

Kunst en leven vloeien samen

De Zweedse kunstenaar Curt Källman (1939-2010) is de grondlegger van Vedic Art. Geïnspireerd door Maharishi Mahesh Yogi (grondlegger van de transcendente meditatie) ontwikkelde Curt deze methode waarin de academische schilderkunst werd gecombineerd met de Vedische Filosofie.

De kern van Vedic Art zijn de 17 Principes die Källman ontwikkelde, een stappenplan dat jou gidst om je verborgen kennis te herinneren en deze te activeren op je creatieve, helende reis.

Overzicht cursussen

  • Proefdag Vedic Art

    Proefdag

    Ben je niet zeker of Vedic Art iets voor jou is? Tijdens deze proefdag maak je kennis met de vier eerste principes van dit creatieve, persoonlijke avontuur. Je gaat vrij aan de slag met kleine oefeningen en schilderopdrachten.

  • Basiscursus

    Tijdens deze vijfdaagse basiscursus, doorloop je alle 17 principes van Vedic Art.

    Al schilderend duik je de River of Art in. Kunst en leven vloeien steeds meer samen en het ongeziene in jezelf wordt zichtbaar. Je gaat vrij aan de slag met verschillende oefeningen en schilderopdrachten.

  • Vervolgcursus

    Deze vijfdaagse brengt je opfrissing, uitbreiding en verdieping van de 17 principes van Vedic Art. Elke lesdag is er één verdiepingsmoment. Verder kan je vrij schilderen en je schilderproces verdiepen. Je kan deelnemen na het volgen van een basiscursus.

  • Back to the point

    Je duikt opnieuw vier volle dagen de River of Art in. Een hele nieuwe reis vanuit het oneindige, de expansie naar het punt van stilte. Deze cursus brengt verdieping, zowel in je schilderproces, in de stilte, als in jezelf. Wat is jouw volgende stap?

  • Vedic Art – Het 12de principe

    Een tweedaagse verdieping van het 12de principe: de bron van leven, intelligentie en bewustzijn. Dit principe trekt onze aandacht tot we in de juiste richting kijken. Je kan deelnemen na het volgen van een basiscursus.

Getuigenissen

  • “Ik heb al een paar keer Vedic Art gevolgd bij Tine. Het voelde zo ontzettend goed! Niet alleen is het een reis naar je innerlijke ik, je bron, je schatkamer… je kan ook aan de slag met wat je gehoord hebt, en het zo op een creatieve manier verwerken. Zo tof ook dat je helemaal niet moet kunnen schilderen… In de loop van de verschillende lessen ,verandert je schilderdoek, verander je zelf… Heerlijk! Een aanrader! “

    Mira

  • “Tine neemt je mee op een fantastische reis van ontdekken, voelen, kijken, luisteren en uitdrukken. Ze is een spraakwaterval boordevol passie, kleur, verhalen en één brok nieuwsgierigheid. Nieuwsgierig naar “jouw proces”, jouw verhalen en jouw persoonlijk traject hier op aarde. Een echte aanrader voor een schitterende reis naar jouw levenskracht boordevol stiltes, lijnen, kleuren en prachtige boodschappen. “

    Leila

  • “Vedic Art is een verrijkende cursus, niet alleen voor de inhoud, maar ook voor de mensen die je ontmoet. Vedic Art probeert je via expressie met kleur/textuur naar jezelf te laten kijken. Met af en toe een verrassend resultaat.

    Bovendien had ik het geluk tijdens de cursus in contact te komen met mede cursisten die een andere spirituele weg volgen dan ik. Hierdoor heb ik nieuwe filosofieën en mensen leren kennen die mijn leven en dat van mijn gezin hebben verrijkt.”

    Laura

Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen,
het is een manier die je helpt te herinneren
hoe je schildert.
— Curt Källman